Comença el primer perí­ode de cens!

07-05-2016

En el Projecte Orenetes hi ha dos períodes en els que es poden fer els censos:  el primer compren tot el mes de maig i el segon va del 15 de juny al 31 de juliol. Acabem d'encetar el mes de maig, o sigui que ara és el moment de comptar!
 
La vostra participació és essencial per comprendre millor els comportaments de les orenetes i de pas actuar per que les poblacions d'aquesta espècie no disminueixin al nostre país, ja que la seva presència és un bon indicador de la qualitat de l'aire que tots respirem. Per això us agraïm a tots els qui participeu en el projecte per la inestimable contribució que esteu fent a la investigació i millora del medi ambient. Aquest és, a més, una molt bona oportunitat per realitzar una activitat entretinguda a l'aire lliure, i  podeu involucrar els més petits de la casa.

Les estadístiques fetes al Regne Unit, demostren que la oreneta cuablanca està en clar descens respecte d'anys anteriors. Encara es desconeix el fet pel qual això succeeix tant en aquest país com a altres llocs d'Europa. L'única manera de poder investigar els motius, és monitoritzant els moviments d'aquesta espècie mitjançant projectes de ciència ciutadana i actuar en funció de les dades extretes en aquests projectes.

Les dades de Catalunya indiquen que a casa nostra la població d'oreneta cuablanca encara té bona salut i no està disminuint però evitar que això passi està a les teves mans perquè l'anàlisi de dades ens dirà què estem fent bé amb el medi ambient i què podem millorar. En cas de detectar un problema, tindrem l'oportunitat d'actuar per revertir la situació. No t'ho pensis i comença a fer els cens de la teva zona!