Finalitzat el perí­ode de cens 2016

03-08-2016

Diumenge passat es va acabar el període de cens d’orenetes 2016, això vol dir que s'ha acabat el període per sortir a comptar, però no per introduir les dades. Teniu fins a primers d’octubre per introduir les vostres anotacions al web. Un cop acabat l’any es tancaran tots els censos del 2016 i ja no podreu modificar-los o eliminar-los, però en podreu veure la informació. Us encoratgem  a introduir les dades que tingueu quan abans millor, fer les comprovacions de que ho heu introduït tot correctament i tancar vosaltres mateixos el cens. Per tancar el cens heu d’accedir a l’apartat \"censos\" i fer clic al cadenat que trobareu a la part superior dreta.

Aquest any estem obtenint uns resultats espectaculars gràcies a les vostres aportacions. Mentre que l’any passat es van registrar un total de 151 unitats de mostreig, aquest any ja en portem 210! Això vol dir que la comunitat del Projecte Orenetes va creixent cada any. L’altra dada important que ens aporta l’augment d’unitats de mostreig, és que cada vegada tenim dades de més llocs diferents i per  tant tenim més oportunitats d’analitzar l’evolució de les orenetes al nostre país. A dia d’avui hi han registrats quasi 20.000 nius, cosa que suposa un increment del 22,5% respecte dels nius comptats en aquestes dates l'any passat.

Com sempre us volem agrair la vostra tasca en el comptatge d’aquest any. Pels que trobeu a faltar el projecte durant la tardor i l'hivern, i volgueu seguir comptant fins que tornin les orenetes l'any que ve, us encoratgem a participar en el projecte Ocells dels jardins, on podreu comptar els ocells que veieu al vostre voltant. Fins l'any que ve!