Ja es pot participar al projecte Orenetes dins d'un projecte Aprenentatge Servei (APS)

09-11-2022

L'aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo. 

A principis de l'any passat, l'Ajuntament de Manresa a través de la Diputació de Barcelona es va posar en contacte amb l'Institut Català d'Ornitologia per tal d'encarregar-nos desenvolupar un projecte Aprenentatge Servei en el qual els alumnes dels instituts de Manresa poguessin col·laborar amb l'ajuntament ajudant-los a identificar els edificis on hi ha nius d'espècies protegides. El resultat és un manual que involucra els projectes nius, orenetes i colònies de falciots i que dona recursos i propostes perquè els alumnes puguin participar en els projectes alhora que aporten dades útils. 

Aquesta ha sigut una demanda habitual del professorat de centres educatius que es preguntaven com podien involucrar el projecte orenetes o els diferents projectes de ciència ciutadana de l'ICO dins dels projectes Aprenentatge Servei. Ara, gràcies a l'ajuntament de Manresa i la diputació de Barcelona, el projecte està disponible perquè qualsevol institut el pugui replicar i adaptar a les seves necessitats.

Descarregueu-lo aquí.