22.805 nius! Nou rècord de nius censats del projecte Orenetes

26-10-2021

Enguany hem batut el rècord històric de nius censats pel projecte en un sol any: 22.805 nius! El rècord anterior s'havia assolit el 2007, l'any de posada en marxa del projecte, i, de fet, feia 13 anys que no se superaven els 22 mil nius censats. En concret, enguany s'han comptabilitzat 22.059 nius en bon estat (15.734 d'ells actius) i 746 nius en construcció a un total de 218 pobles i ciutats diferents. Moltes gràcies, doncs, a les 350 persones que han fet possible aquesta nova fita participant en el cens d'orenetes d'aquest any! Aquestes xifres, a més, encara poden augmentar una mica més durant els pròxims dies ja que encara hi ha alguns censos que estan oberts.


 

Rècord de nius censats, rècord de nius protegits!


Cada niu censat al projecte Orenetes esdevé un niu més ben protegit, així doncs, enguany també fem rècord de nius protegits! Això és possible gràcies al fet que tota la informació recollida pel projecte es posa a disposició dels tècnics de medi ambient de la Generalitat i de les administracions locals a través de visornius.cat, un visor online que s'actualitza en temps real i que permet veure la localització de tots els nius que s'han censat. A més, visornius.cat també inclou un servei de consulta per adreces que informa de la hipotètica presència de nius en indrets urbans on es vulgui fer alguna intervenció. Des de la seva posada en marxa, aquest servei ja ha rebut 5.619 consultes de 1.616 persones, empreses o administracions diferents!


Celebrem el nou rècord amb una gran millora al web


El nou mapa dinàmic que trobareu a l'apartat de dades del web del projecte permet consultar fàcilment tots els resultats any a any, ja sigui pel conjunt del projecte o a escala d'un municipi o adreça concreta. Esperem que us agradi!