Participació al projecte durant el mes de maig

02-06-2023


Ja ha passat el primer dels tres mesos en què podem participar en el projecte Orenetes. Durant aquest mes, hem tingut una participació similar a la del 2022 quan vam fer rècord històric de nius comptats.


En aquesta ocasió, s'han gairebé doblat el nombre de nius en construcció respecte de l'any passat, n'heu comptat 390 quan l'any passat en van ser 212.

En aquests 31 dies heu registrat 129 jornades a 36 municipis.


La unitat de mostreig amb més nius actius i més nius en bon estat ha sigut l'anomenada "Vores del riu Ebre" de Tortosa, on han comptat 239 nius en bon estat i 174 actius. A més, de moment han comptat la colònia més gran, ja que a l'edifici del Palau Episcopal han comptat 111 nius!

La segona unitat de mostreig on de moment s'han comptat més nius actius és a Mollet del Vallès, municipi habitual del projecte on cada any se censa tot el municipi.

També volem destacar els municipis de la Sénia, on gràcies a l'esforç dels participants de l'Institut La Sénia s'han comptat 214 nius actius, i Seròs, on els alumnes de l'escola Miquel Baró Daban han comptat 164 nius actius.

Moltes gràcies a totes i a tots els participants que ja heu participat en el cens!