Tot a punt per al cens de primavera del Projecte Orenetes

24-03-2017

 

Queda poc més d'un mes per donar el tret de sortida al cens de primavera del projecte. Per tots aquells que no hagueu participat mai en el projecte o vulgueu canviar la localització on fer el cens, ara és el moment de seleccionar les unitats de mostreig. Recordeu que les unitats de mostreig són quadrats de 200m i que, un cop seleccionada la zona, haureu de censar tots els nius que trobeu dins dels quadrat. 

 

L'oreneta cuablanca es troba en franca davallada a molts llocs d'Europa, tant és així que a Gran Bretanya ha entrat en la categoria àmbar, just la prèvia abans d'entrar a la llista vermella d'espècies en perill d'extinció. La BTO (British Trust for Ornithology) està fent un control especial durant 2016 i 2017 en què hi estan participant milers de voluntaris per mirar d'esbrinar què està passant.

 

Pel contrari, les dades del Projecte Orenetes a Catalunya, Balears i País Valencià indiquen que les nostres poblacions d'oreneta cuablanca gaudeixen de bona salut. Serà sempre així? La vostra col·laboració és molt important per saber si en algun moment les coses canvien i actuar a temps.